Maandagavond 18 februari kwamen ca. 70 tuin vrijwilligers naar het gemeentehuis. Ze waren uitgenodigd om een bedankje te krijgen voor het werk dat ze doen in hun woonomgeving.

Dat werk is het verzorgen van adoptiegroen.

Men werd ontvangen door de vier wijkplatform voorzitters die de koffie en thee met een heerlijke stroopwafel serveerden.

Hierna werden ze toegesproken door wethouder Kirsten Schippers. Zij bedankte de aanwezige tuiniers voor hun inzet om Waddinxveen mooier te maken. In de afgelopen vijf jaar zijn er door zo’n 80 vrijwilligers plantenbakken, perken, borders en zelfs een grote tuin aan het hofje bij de Busken Huetlaan geadopteerd. Men tekent een contract en onderhoud daarvoor de planten en bloemen. Er kan een beroep gedaan worden op het wijkplatform voor een bijdrage uit het wijkbudget om planten en bloembollen te kopen. De omgeving word op deze manier niet alleen mooier, maar dit bevorderd de sociale cohesie. Op een groot scherm waren tijdens de toespraak van Kirsten Schippers voorbeelden te zien van de bloemenpracht in de verschillende wijken.

Hierna werden de vrijwilligers met hun aanwezige teamleden naar voren geroepen om een presentje in ontvangst te nemen. Waarna er nog een drankje gedronken werd en men met elkaar sprak over hun geadopteerde tuin of plantenbak. De aanwezige vrijwilligers vonden deze avond een leuk gebaar wat zeer op prijs werd gesteld.

Hierbij nog wat foto’s gemaakt op de avond.