Bezoekers met honden zijn trouwe gebruikers van de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie. Met een nieuw hondenbeleid voor alle gebieden, willen ze de regels voor hondenbezitters eenduidig en helder maken. Daarom is er een enquête gehouden, waar nu de uitkomst en vragen die nog gesteld zijn, te lezen zijn op onderstaande link. Volgens planning zal Groenalliantie de hondenverordening op 28 juni 2021 vaststellen, samen met een zonering (waar honden los mogen lopen, aangelijnd moeten zijn of niet mogen komen, en zones voor hondenuitlaatservices en hondentrainingen) en een beleid voor ontheffingen en vergunningen voor mensen die met meer dan drie honden in de gebieden willen lopen.

Op dinsdag 6 april om 19.30 uur is er een online bijeenkomst over onze gebieden in Waddinxveen (Weegje en Gouwebos). Inschrijven kan tot 2 dagen voor de bijeenkomst via een mail naar groenalliantiehondenbeleid@staatsbosbeheer.nl.

Daarbij moet je aangeven:
– Voor welke sessie je je aanmeldt
– Welke vraag of opmerking je zou willen behandelen in de sessie.
– Je naam en email adres
Je krijgt dan uiterlijk de dag voor de sessie een link toegestuurd.

Samenwerkingspartners
Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in dit project samen met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJsel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Bezoekers van de gebieden (al of niet met hond), hondenuitlaatservices en hondentrainers worden betrokken bij het opstellen van de zonering en het hondenbeleid. Met vragen kunt u terecht bij Erik Rumpff, projectleider hondenbeleid: e.rumpff@staatsbosbeheer.nl.

Foto: Dog Portrait