Tijdens een burgerschouw controleren de gemeente en de wijkplatforms samen met haar inwoners de kwaliteit van de openbare ruimte. Zijn de plantsoenen geschoffeld? Is het speeltoestel veilig? Ligt er veel zwerfvuil op straat? Via de Burgerschouw App met objectieve criteria gaan de ‘schouwers’ zelfstandig of in groepen de wijk in om te kijken hoe de leefomgeving erbij staat.

Voorheen werd de burgerschouw op papier gedaan, maar nu kan dit digitaal met de Burgerschouw App. De App is gebruiksvriendelijk, snel en eigentijds. Gegevens worden meteen verzameld. Op deze manier wordt het schouwen een stuk makkelijker en plezieriger. In de App kunt u een groot aantal straten selecteren in de gemeente Waddinxveen, waar u vervolgens met de smartphone of tablet langs wandelt. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond, voor de boodschappen of onderweg naar het schoolplein om de kinderen van school te halen. In de app beoordeelt u o.a. het openbaar groen, de verlichting en de speelvoorzieningen. De resultaten van elke schouw worden zo snel mogelijk verwerkt en doorgegeven aan het Serviceteam van de gemeente. Kleine zaken worden direct opgelost, grotere zaken worden meegenomen in het gemeentelijk beleid.

Het wijkplatform vindt een schone, veilige en sociale leefomgeving erg belangrijk en schouwt zelf ook twee keer per jaar in de wijk. U kunt daar als bewoner bij aansluiten, hou de agenda in de gaten. Uiteraard kunt u de burgerschouw ook zelfstandig doen op ieder gewenst moment. Doet u ook mee? Klik hiervoor op de link www.waddinxveen.nl/burgerschouw voor meer informatie.