Veel mensen hebben er al van gehoord maar velen hebben de Moes-Tuin van Waddinxveen nog niet gezien. Dat is jammer want deze tuin is een klein paradijsje gelegen midden in het dorp Waddinxveen, naast de Regenboogschool op de Jacob Catslaan 3. Deze Moes-Tuin is te bereiken via het schoolplein.

Zoals de naam al aangeeft is het zowel een fraaie tuin met schitterende rozen en heel veel andere bloemen, maar het is tevens een moestuin waar heel veel verschillende gewassen worden verbouwd die worden weggegeven aan hen die het wat minder hebben zoals klanten van de voedselbank en klanten van stichting het Bruisnest.

Een oase van rust, een heerlijke plek om te vertoeven. Niet alleen om mee te helpen maar ook om er gewoon lekker op een bankje te zitten en te genieten van de mooiste moestuin die Nederland heeft. Een uniek project dat is geïnitieerd door de Rotary Club Waddinxveen en tot doel heeft mensen tot elkaar te brengen. Het werken in de tuin is niet alleen gezond maar het maakt mensen ook happy. Het wroeten in de aarde en het zien opbloeien van alles wat wordt geplant heeft een zeer positief effect op mensen.

Door de bijzondere biologische teeltmethoden die worden toegepast is het tevens onderwijskundig heel interessant. Het is waarschijnlijk de enige moestuin in Nederland met een vrij groot aquaponicssysteem waar groenten zoals sla en andijvie onder glas op water worden gekweekt, waarbij goudvissen voor de benodigde bemesting zorgen.

Hans Ros toont trots zijn nieuw aquaponicssysteem

Ook de Japanse manier van het bemesten van de tuin zal steeds meer toepassing gaan vinden in andere moestuinen. Door rommelig, netjes en klassiek tuinieren te combineren met permacultuurprincipes hoopt deze Moes-Tuin mensen te inspireren en te motiveren.

Kom gerust een keertje kijken. Elke dinsdagmorgen en vrijdagmorgen is de Moes-Tuin open van 09.30 uur tot 12.30 uur. U bent van harte welkom.