Houdt u ingrediënten over in uw koelkast waarvan u niet weet wat u ermee kunt doen? Kijk mee hoe een professionele chef een duurzaam (en lekker!) menu op tafel zet. En dat met alledaagse ingrediënten én het gebruik van ‘kliekjes’. In de week van de circulaire economie van 1 t/m 6 februari kijkt u online mee in de keuken van de chefs!

Chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van restaurant De Kleischuur koken voor ons een duurzaam driegangenmenu. Tegelijkertijd vertellen zij welke lokale producten zij gebruiken bij het bereiden van hun gerechten.

Wat gaan ze koken?

  • Op maandag 1 februari koken zij een heerlijke en gezonde bloemkoolsoep met croutons van brood als voorgerecht; bekijk de uitzending
  • Op woensdag 3 februari kijken wij mee hoe zij het hoofdgerecht, een boerenkooltaart op tafel toveren. Met deeg van brood en pesto van radijsloof! Bekijk de uitzending
  • Op vrijdag 5 februari wordt het driegangenmenu afgesloten met een spannend nagerecht: hangop met gekonfijte biet en wei caramelsaus. Smullen! Bekijk de uitzending

Waar zijn de video’s te bekijken?

De uitzendingen zijn op de uitzenddag te zien vanaf 16:00 uur op het YouTube kanaal van Groene Hart Werkt!. Na afloop worden alle recepten gepubliceerd. Houd voor de laatste details de social media kanalen van de gemeente Waddinxveen in de gaten voor het bekijken van de video’s.

Freek kookt hoofdgerecht
Bloemkoolsoep