Heb je tijd over in dit Corona tijdperk? Meld je dan aan als ambassadeur Waddinxveen Schoon en houd jouw straat zwerfafvalvrij.

Veel inwoners in Waddinxveen doen moeite voor een Schoon Waddinxveen. Wilt u zich ook helpen bij een schoon Waddinxveen of doet u dat al? Laat het ons weten en meldt u aan bij Waddinxveen Schoon! De gemeente helpt u graag bij uw vrijwillige hulp. Op de interactieve kaart op de website van de gemeente kunt u zien op welke plekken in Waddinxveen inwoners zelf al bijdragen aan een schoner Waddinxveen.

Hoe werkt het?
De gemeente helpt u door u gratis grijpers, veiligheidshesjes, vuilniszakken en handschoenen te schenken. Daarnaast wordt iedere vrijwilliger eervol genoemd op de online kaart. Als u liever niet wilt dat uw naam niet op de kaart komt, dan kan dat natuurlijk ook.

De gemeente laat via de website, twitter, facebook en andere kanalen zien welke gebieden zijn geadopteerd. Zo wordt voor anderen duidelijk dat een plek schoon wordt gehouden door een buurman of buurvrouw. Door de omgeving netjes te houden en te laten zien dat u zich inzet voor een schone buurt, ervaren uw buurtbewoners de omgeving als prettiger, waardoor meer bewoners zich verantwoordelijk voelen voor dit gebied. Gevolg: minder zwerfafval en een prettiger woonklimaat!

Aanmelden
Wilt u zich ook helpen bij een schoon Waddinxveen of doet u dat al? Laat het ons weten en meldt u aan bij Waddinxveen Schoon. Namens de gemeente hartelijk bedankt!

Meer informatie en aanmelden