Er kan weer volop gewandeld worden in polder Bloemendaal. Sinds november 2020 is het nieuwe trekvlot in de vaart dat het voormalige bruggetje vervangt. 

Het bruggetje maakte twee jaar lang deel uit van een pad in polder Bloemendaal maar werd eerder dit jaar verwijderd, waardoor de route was afgesloten voor wandelaars.

De zogenaamde vlotbrug was in 2018 zonder vergunning aangelegd door de beheerder van het looppad, Stichting Weids Bloemendaal, en moest worden verwijderd. Onlangs is 30 meter zuidelijker een nieuwe oversteek gerealiseerd, middels een trekvlot. Hiervoor zamelde de stichting geld in (15.000 euro). De vier wijkplatforms zorgden we de laatste 2500 euro, waardoor het project doorgang kon krijgen.

In de laatste nieuwsbrief van Weids Bloemendaal werd bekend gemaakt dat het trekvlot onlangs in de vaart is genomen. Op een later moment, als niet alles meer draait om corona, zal het trekvlot officieel worden geopend.

Bereikbaarheid
Het nieuwe trekvlot is te bereiken vanaf het betonnen pad, over het hekje waardoor wandelaars terecht komen op een particulier weiland waar schapen vrij rond lopen. Gevraagd wordt aan bezoekers om het hekje dicht te houden zodat de schapen niet weg kunnen lopen.