Op 15 juni 2019 organiseren Willemstein Hoveniers en de gemeente Waddinxveen voor de tweede keer “Operatie Steenbreek”. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u een tegel uit uw tuin inleveren bij de gemeentetent op het parkeerterrein aan de Groensvoorde. Daarnaast zijn er experts aanwezig die u advies en informatie kunnen geven over het vergroenen van uw tuin, waterafvoer en nog veel meer. Wethouder Gezina Atzema zal om 10.00 uur het startsein geven door de eerste tegel te breken.

Hoe doet u mee?

  1. Haal een tegel uit uw tuin.
  2. Maak een foto van uw tuin zonder tegel.
  3. Lever uw tegel in.
  4. Ontvang van Willemstein Hoveniers en de gemeente gratis een mooie plant.

Waarom deze actie?

Groene tuinen zijn goed en belangrijk. Samen verstening tegengaan met groen houdt onze omgeving leefbaar, want door verstening lopen de temperaturen op. Dit betekent ook minder groen in de tuin, minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor een betere waterafvoer na een heftige regenbui. Hiermee verkleinen we dus wateroverlast en druk op het riool. En niet onbelangrijk: het ziet er mooi uit!

Bijenballen maken voor kinderen

Er is ook een leuke activiteit voor kinderen. Zij kunnen ballen maken die in de natuur gegooid of gelegd kunnen worden. Deze ‘zaadbommetjes’ zijn bedoeld om vooral wilde bijen en hommels te helpen om aan genoeg nectar te komen. In de zomer zullen deze zaadjes veranderen in kleurrijke bloemen, waar zowel mens als bij blij van wordt!