In Waddinxveen zijn nog best veel donkere poorten en brandgangen. Deze poorten en brandgangen zijn meestal in eigendom van een woningbouwvereniging of particuliere eigenaren. Het nadeel van donkere poorten en brandgangen is dat deze meer inbraak gevoelig zijn. U, als inwoner zijnde, kan hier zelf iets aan doen. Inbrekers staan niet graag in het licht. Het is dus wenselijk verlichting aan te brengen die de poort/brandgang verlicht.

Omdat de wijkplatforms veiligheid belangrijk vinden, zijn we in 2016 in 2 wijken een pilot gestart met een subsidieregeling poortverlichting. Indien u eigenaar bent van een woning in de wijk Zuidplas-Triangel of Bomenwijk/Groenswaard of huurder bent van Woonpartners (heel Waddinxveen) kunt u een eenmalige bijdrage ontvangen van 50% van de kosten voor het aanbrengen van poortverlichting met een maximum van € 50 per adres.

De bijdrage poortverlichting werkt op basis van een online aanvraag voor het aanbrengen van poortverlichting. U kunt daarna een factuur en foto van de geplaatste lamp met declaratieformulier mailen naar het wijkplatform en krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Lees de voorwaarden goed door en vul dan het aanvraagformulier in.