Ga mee op Safari Lokali van Monkey Moves. Speur buiten naar de BIG 7!
✓ Eropuit met kids ✓ Coronaproof ✓ Kom in beweging ☆

Slaat de coronaverveling toe en weet je niet meer wat je moet doen met de kinderen? Vergeet Berenjacht, want er is een nieuwe rage in Waddinxveen: Safari Lokali. Het principe is bijna hetzelfde: kinderen gaan op speurtocht in de buurt met als beloning het zien van de BIG 7, de zeven grote jungledieren. Kindcentrum en basisschool Kardinaal Alfrink Waddinxveen hebben de posteractie uitgezet voor hun leerlingen, maar natuurlijk mag iedereen mee doen. Bekijk hun leuke filmpje.

Hoe werkt Safari Lokali?
Dit keer geen knuffelberen, maar posters. Bij Safari Lokali hang je namelijk een Safari Lokali-poster voor je raam. In de Zuidplas als Triangel hangen t/m zondag 7 februari 2021 maar liefst 100 posters. Daarmee kunnen kinderen één van de 21 afbeeldingen van BIG 7 vinden (zie foto hieronder). Loop je in je buurt en heb je een poster gevonden? Scan dan de QR-code op de poster en ontdek welk dier met bijpassende kleurplaat daar verstopt zit.

Extra beweegactiviteiten
En er is nog meer: op elke kleurplaat vind je twee extra QR-codes die horen bij het dier op de kleurplaat. Daarmee kun je (later) extra beweegactiviteiten doen. Zo heb je een frisse neus gehaald, het kind misschien wel een vriendje of buurtgenoot gezien en kan hij of zij thuis nog een leuke beweegactiviteit doen.

Wil jij ook nog mee doen? De Safari Lokali-poster kun je hier downloaden en uitprinten, zodat je ‘m voor je raam kan hangen.