Op donderdagavond 24 september is het Waddinxveense sportakkoord getekend. Dat gebeurde bij cvv Be Fair. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis was ingenomen met het resultaat: “Heel veel, en heel verschillende, partners gaan samenwerken aan heel concrete actiepunten.” Hij zette met zichtbaar plezier als eerste zijn handtekening. De andere partners volgden een voor een zijn goede voorbeeld.

Het sportakkoord bestaat uit twee delen: de ambities en de acties. De beide documenten waren aan het begin van de zomer al vastgesteld. Al 45 sportorganisaties en maatschappelijke instellingen hadden eerder aangegeven dat zij de geformuleerde ambities onderschrijven en zich kunnen vinden in de bijbehorende actiepunten. Daar kwamen er bij de ondertekening nog vier bij. Nieuwe partners blijven welkom!

Uitreiking van verguld hefje aan Arie Boonstoppel

HEFJE VOOR ARIE BOONSTOPPEL
Een verrassend intermezzo tijdens het sportcafé was de uitreiking van een verguld hefje aan Arie Boonstoppel voor zijn jarenlange inzet voor de Waddinxveense sport. Vanwege de Corona-maatregelen had de burgemeester Arie’s echtgenote uitgenodigd om het hefje op te spelden. De bijbehorende oorkonde gaf hij zelf. Arie was vereerd en dankbaar.

Later in het programma zou hij als een van de kwartiermakers van het Platform Sport, Spel & Bewegen tekst en uitleg geven over de opzet van dit nieuwe initiatief. Lees hier meer over het platform in oprichting.

STIMULERINGSGELD UITGEKEERD
In de eerste ronde zijn stimuleringsbijdragen toegekend aan TOOS (€500 voor opzet Nijntje diploma), De Gouwe Smash (€500 voor aanschaf padelrackets voor kennismakingslessen padel), de Werkgroep Fair Trade Waddinxveen (€750 voor opzet duurzaamheidscompetitie) en Z&PC De Gouwe (€1.075 voor schoolzwem- en waterpolotoernooien).

2E RONDE STIMULERINGSBUDGET
AANVRAGEN UITERLIJK 30 NOVEMBER 2020
LEES HIER MEER

PROMOTIEVIDEO WADDINXVEENSE SPORT VALT IN DE SMAAK
De eerste actie van het nieuwe platform en het slotstuk van de bijeenkomst. de première van een flitsende video, onlangs gemaakt om de sportbeoefening bij Waddinxveense clubs en andere sportaanbieders te promoten. De centrale boodschap: Sport en bewegen is leuk en gezond. Het kan weer. Het kan veilig. Kom sporten! Welkom bij de Waddinxveense sportclubs! Sporters van twintig clubs werkten hieraan mee, evenals de burgemeester en de kinderburgemeester. De hoofdrol was voor de jongste deelnemer: Jet Cabout (6) van Z&PC De Gouwe. En dat allemaal in 1 minuut en 21 seconden. Kopieer de link en deel de video!

COMPETITIE DUURZAAMHEID
De werkgroep Fairtrade Waddinxveen heeft een stimuleringsbudget van €750 ontvangen voor het opzetten van een Duurzaamheidscompetitie. Naast de verkoop van Fairtrade producten in de kantine kan er gescoord worden op alle duurzaamheidsaspecten, die spelen binnen de organisatie (energie, voeding, afval, etc.). Voor de winnaar is jaarlijks een wisseltrofee en een mooie geldprijs beschikbaar die uitgereikt zullen worden tijdens één van de Sportcafés. Geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje naar Gert Konijn voor nadere informatie.