De buitenbioscoop van de wijkplatforms werd zaterdagavond 8 september zeer goed bezocht. Honderden Waddinxveners wisten hun weg te vinden naar het Burgemeester Warnaarplantsoen. Zowel het droge weer als de film Bankier van het Verzet (met maar liefst twaalf nominaties voor een Gouden Kalf) droegen bij aan deze hoge opkomst.

Toch bleef het tot op het laatste moment spannend of de filmavond door kon gaan, toen er een defect bleek in de projector. Het geduld van de bezoekers werd op de proef gesteld; het wijkplatform probeerde met fleece dekens en een bittergarnituur van 450 hapjes de stemming erin te houden. Uiteindelijk kon er een nieuwe projector ingevlogen worden uit Alphen aan den Rijn, waardoor de film zo’n vijf kwartier later kon starten dan gepland. Gelukkig bleef het merendeel zitten en kon er genoten worden van een indrukwekkende film!

Om 23.45 uur konden alle bezoekers huiswaarts om op te warmen en werd het park weer schoon achtergelaten. De buitenbioscoop is financieel mogelijk gemaakt door de wijkplatforms om de sociale cohesie te bevorderen (daar was dit jaar extra tijd voor ?). Bovendien hebben drie grotere Waddinxveense sponsoren bijgedragen: D-Reizen, Keukenloods en Mulder Mazda.

De intentie is om ook in 2019 weer een buitenbioscoop te organiseren, waarbij bewoners weer op vijf vooraf geselecteerde films mogen stemmen. Bekijk alle foto’s op Facebook: Wijkplatform Zuidplas-Triangel.