Sinds half december is in de Bibliotheek in Waddinxveen de AfhaalBieb geopend: gereserveerde boeken kunnen worden opgehaald op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. De vrijwilligers bij de bibliotheek merken dat het voor kinderen een drempel is om een boek te reserveren. Je moet dan immers precies weten welk boek je wilt gaan lezen, of van welke schrijver.

Te weinig kinderen komen nu bij de Bibliotheek boeken lenen. Dat vinden we heel jammer. Het maken van leeskilometers is immers erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Omdat het belangrijk is dat de boeken wel voor kinderen beschikbaar zijn, is de AfhaalBieb vanaf 18 januari uitgebreid.

Verrassingstas met boeken
Voor iedereen die dat wil, maken we een verrassingstas met zes boeken. Bij het aanvragen kunnen kinderen aangeven voor welke leeftijd ze boeken willen lezen en eventueel of ze bijvoorbeeld een prentenboek, AVI Start, B-boek of MLP-boek in het pakket willen ontvangen. De mensen bij de bieb zoeken vier leesboeken en twee informatieve boeken uit. Deze gaan in een verrassingstas, die kan worden opgehaald in de AfhaalBieb.
De link naar het aanvraagformulier vind je hier. Leuk om te weten: de Afhaalbieb is voor iedereen, dus ook voor volwassenen!

Lid worden van de bibliotheek
Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Dan kun je je online inschrijven. Collega’s van de klantenservice staan, tijdens openingstijden, klaar om een pasnummer te mailen, zodat gebruik gemaakt kan worden van deze service. Kinderen zijn tot hun 18e gratis lid van de Bibliotheek.