Plastic, Metaal en Drinkpakken (PMD) zijn verpakkingen waarvan nieuwe producten worden gemaakt. Bijvoorbeeld fleece-truien, pennen, emmers, pannen en nieuwe blikjes. Gooi dus geen verpakkingen van plastic, metaal of drinkpakken in het restafval. Dat is zonde!

Wat doet u met uw PMD-zakken?

Cyclus haalt PMD op aan huis in speciale PMD-zakken. Het is belangrijk dat u uw PMD-zakken aan de kroonkring aan de lantaarnpaal of speciale PMD-paal hangt. Hang de PMD-zakken NIET aan de restafvalcontainer! Wilt u ook een kroonring of PMD-paal in de straat? Vraag dit aan bij de gemeente.

PMD-zakken alleen op de ophaaldag

PMD-zakken mogen alleen worden opgehangen op de dag dat PMD wordt opgehaald en uiterlijk voor 07.30 uur. Zakken die eerder of later worden opgehangen worden niet opgehaald. Zakken die blijven hangen worden door vogels opengepikt en het PMD komt op straat terecht. Zo wordt zwerfvuil veroorzaakt. U kunt uw PMD-zakken ook naar een verzamelcontainer brengen. Wilt u weten wanneer het PMD bij u wordt opgehaald? Zoek dit op in de Cyclus-app, of vraag het na bij Cyclus.

Wat doe u met ander plastic?

Ander plastic, zoals een tuinstoel, speelgoed of een emmer, kunt u naar het Afval Breng Station (ABS) brengen. Dit plastic wordt niet meegenomen door Cyclus. Van dit plastic worden weer andere nieuwe producten gemaakt.

Minder Restafval

Restafval verbranden kost veel geld. Haal dus zoveel mogelijk PMD uit het restafval. Het is ook nog eens beter voor het milieu.

Meer informatie over PMD vindt u op de website van Cyclus (www.cyclusnv.nl).