De wijkplatforms vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in de buurt waarin zij leven. Heeft u een idee waardoor uw leefomgeving wordt verbeterd of de sociale cohesie wordt bevorderd? Vraag hier dan een bijdrage aan voor het wijkbudget. U hoort binnen 4 weken of uw initiatief wordt gehonoreerd.

Het wijkbudget is ingedeeld in 3 categorieën:
– Groenadoptie/ plantschalen
– Buurtactiviteit (borrel, picknick, kidsactiviteit, burendag of buurtbarbecue)
– Overig (fysieke projecten in de openbare ruimte, zoals een picknickbank, minibibliotheek, Victor Veilig pop of prullenbak).

Voor de besteding van de wijkbudgetten gelden er een aantal spelregels. Zo mogen organisaties en verenigingen die al subsidie ontvangen van de gemeente Waddinxveen, niet ook nog eens een aanvraag doen voor het wijkbudget i.v.m. stapeling van subsidie. Ook ondernemers mogen geen aanvraag doen, wel particulieren. Alle spelregels vindt u via onderstaand aanvraagformulier, afhankelijk van de categorie die u kiest. Het invullen van het formulier kost u slechts 5 minuten. Het wijkplatform ziet uw aanvraag (zie hieronder) graag tegemoet!

Let op: buurtactiviteiten zijn weer mogelijk, maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo dienen personen uit een ander huishouden nog steeds 1,5 meter afstand te behouden. Als organisator moet je de gemeente uitleggen hoe je dit kan waarborgen. Verder zijn statafels niet toegestaan, stoelen en tafels op 1,5 meter wel.