Op zaterdagmiddag 8 december hebben de vier wijkplatforms, die staan voor een leefbare en sociale wijk, voor de eerste maal de ‘Verkiezing Beste Buur’ voor alle inwoners van Waddinxveen gehouden. In totaal werden 19 mensen genomineerd, opgegeven door hun buren, voor wie zij veel hebben betekend. De onafhankelijk jury (onder leiding van Cor Barelds) had de lastige taak om de beste buur 2018 te kiezen. De uitreiking vond plaats op het gemeentehuis en burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis mocht de prijs beste buur 2018 overhandigen.

“Eigenlijk verdienen jullie allemaal een lintje”, begon de burgemeester zijn speechrichting alle genomineerden. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat werden Hanny en Gert de Vries, wonend op de Gruttodreef in de wijk Zuidplas. Beiden zorgen al heel wat jaren voor hun inmiddels 88-jarige buurvrouw. Ook zorgen ze voor (een twee huizen verder wonende) alleenstaande buurman, die geen kinderen heeft en waarvan de familie heel ver weg woont. Hanny kookt regelmatig voor de buurman en beide buren, evenals een iets verder weg wonende vriendin, kunnen altijd een beroep op het echtpaar doen voor alle voorkomende werkzaamheden. Het zijn geweldige buren! Hanny en Gert ontvingen van de burgemeester een symbolisch beeldje waarin twee handen verstrengeld zijn. Daarnaast ontvingen zowel de winnaars als genomineerden allen een bos bloemen, doosje bonbons en een VVV-bon. Onder het genot van een hapje en drankje werd de middag feestelijk afgesloten. 

Het symbolische beeldje dat werd uitgereikt aan dhr. en mevr. de Vries

Overige genomineerden  
De andere genomineerden waren Dhr. C. Groenewegen, mevr. M. de Gruijter,mevr. A. de Bruin- van Helden, dhr. en mevr. R. de Pater, Dhr. T.J. v.d. Vlist,dhr. J. v.d. Valk, Mevr. J. Springvloet, Dhr. H. Troost, Mevr. E. Steenwinkel, Dhr. en mevr. H.J. van Loenen, Dhr. N. v.d. Lans, dhr. en mevr. J.C. Sellier,Mevr. Van Tol-Luiten, mevr. A. Bikker, Dhr. W. den Otter, Dhr. en mevr. Van Slys, mevr. K. van Stijn en dhr. en mevr. Groenendijk.

Alle genomineerden zetten zich in voor hun medemens en hielden bijvoorbeeld hun (oudere) buren goed in de gaten, ruimden jarenlang zwerfvuil op, organiseerden de uitvaart van hun buurman, houden flats en omgeving schoon, helpen mee bij buurtactiviteiten, bij het klussen, koken, doen boodschappen en verzorgen de was, geven bijles aan kinderen, verzorgen ziekenhuis- of huisartsbezoek of zetten containers aan de weg. Natuurlijk zijn er veel meer mensen in Waddinxveen die zich inzetten voor een ander en niet zijn opgegeven. De wijkplatforms wil al deze mensen hartelijk danken voor hun inzet. In 2019 zal er wederom een Beste Buur Verkiezing worden georganiseerd.

Artikel in Hart van Holland